marți, 16 aprilie 2013

Salariile muncitorilor romani angajati in Europa de Nord



In Europa de Nord sunt unele tari asupra carora criza financiara nu si-a pus amprenta. Este vorba despre Norvegia, Finlanda, Suedia sau Danemarca. In aceste tari calitatea vietii se afla la cote superioare.

Pentru obtinerea unui loc de munca este obligatoriu sa cunosti limba engleza. Desigur, poate fi un real avantaj daca esti cunoscator al limbii vorbite in tara respectiva. Sunt importante, de asemenea, experienta si calificarile obtinute. Se pare ca angajatorii norvegieni nu pun un mare accent pe e-mailuri si mai degraba prefera prezentarea in prsoana. Oferta pe piata muncii norvegiene este pentru ingineri, dulgheri, tamplari, electricieni sau patiseri, iar salarul poate ajunge de la 22 oana la 28 euro pe ora, brut.

Finlanda se poate o bucura ca fiind una dintre tarile cu cel mai bun invatamant din lume si o foarte buna protectie sociala. Aici se pare ca un anestezist poate avea un salar de pana la 90 de euro pe ora. Imigrantilor le este permis sa ocupe locurile de munca din Finlanda, pe care finlandezii le refuza din diferite motive. Multe astefel de locuri de munca se regasesc in constructii sau insustria navala, dar si in educatie si domeniul sanatatii.

Ca si alte tari nordice, in Danemarca pot fi gasite diverse programe de master care se adreseaza studentilor din an terminal, a caror taxe sunt zero.

Mai multe oportunitati de angajare la locurile de munca din strainatate puteti gasi pe platforma www.JobsAlert.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu