miercuri, 24 aprilie 2013

CV-ul, primul pas spre un loc de munca



De multe ori ne facem tot felul de sperante despre cum vom fi sunati de un potential angajator si chemati la interviul de angajare, indiferent ca este vorba despre un loc de munca in strainatate sau un loc de munca in Romania

Inainte ca acest apel sa aiba loc, trebuie sa ne punem in valoare calitatile prin redactarea unui CV.

Curriculum Vitae poate fi considerat o reclama sau o carte de vizita a noastra prin care luam primul contact cu angajatorul, referitor la oferta de munca adusa de acesta.

Redactarea unui CV trebuie sa fie corecta din punct de vedere gramatical si sa contina date cat se poate de reale in ceea priveste sectiunea experientei profesionale cat si cea dedicata aptitudinilor.

Majoritatea angajatorilor vor sa se asigure de veridicitatea datelor prezentate in CV. Ei pot solicita referinte de la angajatorii anteriori, care pot confirma, sau nu, rolul tau decisiv in realizarile prestate de tine. De asemenea pot recurge la verificarea cazierului juridic sau al diplomelor de studiu.

Este bine sa eviti expresiile pompoase si superlativele, care te pot pune intr-o lumina proasta. In schimb, poti utiliza cifrele. De exemplu: la locul de munca anterior ai crescut vanzarile cu 40% fata de anul trecut.

O importanta ridicata o au si studiile. Chiar daca ai absolvit un liceu sau o scoala profesionala, e bine sa mentionezi toate calificarile obtinute de tine. Nu toti angajatorii solicita experienta profesionala. Ei tin cont si de activitatile de voluntariat, cursurile practice sau stagiile de practica.

Nu uita de datele personale! Aici sunt enumerate numele si prenumele, numarul de telefon, adresa de domiciliu si cea de e-mail. Cu cat esti mai cinstit cu tine si CV-ul va reflecta intr-o lumina pozitiva calitatile tale, cu atat cresc sansele sa obtii locul de munca mult dorit.

Platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate, va vine in ajutor cu articole despre CV sau interviurile cu angajatorii, in vederea obtinerii unui loc de munca, si ofera de asemenea, consultanta gratuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu