duminică, 21 aprilie 2013

Ce este scrisoarea de intentie



Scrisoarea de intentie sau scrisoarea de prezentare, reprezinta acea legatura intre CV-ul aplicat si locul de munca de care suntem interesati. Cu alte cuvinte, reprezinta motivatia noastra, prin care specificam atu-urile dar si calificarile noastre ce ne pot desemna ca cea mai potrivita persoana pentru job-ul respectiv.

Datorita faptului ca in CV sunt relatate toate informatiile despre tine, in ceea ce priveste experienta profesionala sau studiile, scrisoarea de intentie trebuie sa atraga atentia angajatorului si sa il determine sa te aleaga. Alege un limbaj adecvat, politicos si motiveaza candidatura ta la postul respectiv enumerand unele beneficii ce le-ai putea aduce companiei.

De exemplu: “Am aflat cu interes prin intermediul site-ului JobsAlert.ro de locul de munca vacant, si sunt interest(a) sa ma angajez la locul de munca oferit de compania dumneavoastra deoarece…".

Pentru a personaliza mai mult scrisoarea de intentie este bine sa utilizam in formula de adresare numele persoanei ce urmeaza sa o citeasca.

Fiecare scrisoare poate fi adaptata la locul de munca ofertat, in functie de domeniul de activitate, de postul ofertat, dar si de nivelul de cariera. Daca redactati scrisoarea de intentie intr-un ton pozitiv, acest lucru poate fi interpretat de cititor ca sunteti o persoana optimista.

Nu repeta informatiile din CV si incearca sa exprimi care sunt motivele ce te califica pe tine drept persoana potrivita pentru locul de munca ofertat, enumerand cursuri de specializare ce sunt in stransa legatura cu locul de munca, sau ca ai mai profesat la un loc de munca similar, la un alt angajator.

In incheiere poti exprima dorinta de a fi chemat la un interviu, motiv pentru care poti indica modalitati prin care poti fi contactat si intervalul orar cand esti disponibil. Nu uita sa multumesti angajatorului pentru timpul alocat citirii scrisorii tale.

Platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate, va poate ajuta in cautarea unui loc de munca si ofera consultanta gratuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu