luni, 15 aprilie 2013

Agricultura si dezvoltarea civilizatiei


Inca de la inceputurile civilizatiei, una dintre ramurile principale in dezvoltarea acesteia este ocupata de agricultura, cultivarea pamantului, aceasta asigurand cea mai mare parte a alimentelor, dar si a materiilor prime necesare in industrii.

Odata cu dezvoltarea si perpetuarea rasei umane, agricultura s-a dezvoltat datorita faptului ca hrana nu s-a mai obtinut doar prin strangerea plantelor salbatice si vanarea animalelor, ci prin cultivarea plantelor si cresterea in captivitate a anumitor animale.

In prezent, lucreaza in agricultura, aproximativ jumatate din populatia globului, iar rolul agriculturii este perceput diferentiat in fiecare zona a lumii. De exemplu, 90% din populatia Nepalului lucreaza in agricultura, spre deosebire de tarile industrializate ca Anglia, Irlanda, Scotia si SUA, unde, de agricultura se ocupa aproximativ 2% din populatia activa. Paradoxul agriculturii consta in faptul ca, cel mai mare exportator de produse agricole este SUA.

Agricultura ocupa un rol foarte important in tarile ce sunt in curs de dezvoltare, unde un numar mare de oameni lucreaza in agricultura, producand strictul necesar de hrana al familiilor lor, cu ajutorul fermelor de animale, producand si un surplus de produse agricole pentru vanzare. In tarile dezvoltate, productia fermelor este dedicata comercializarii in totalitate.

O forma simpla de practicare a agriculturii consta in pastoritul animalelor, cum sunt caprinele, bovinele si ovinele. Aceasta activitate din agricultura, presupune transhumanta nomada a animalelor, adica deplasarea in teritoriu a muncitorilor pentru supravegherea animalelor in zonele prielnice.

In agricultura, pentru dezvoltarea productiei de produse agricole, este necesara si activitatea de curatare a zonelor de padure si pasuni, prin taierea si arderea plantelor existente inutil, pentru a face loc unui teren agricol, dedicat productiei de produse agricole necesare oamenilor in viata cotidiana.

Agricultura ocupa un rol foarte important in economie. Tot mai multi agricultori, investesc sume importante de bani in dezvoltarea plantatiilor, pentru care au nevoie de muncitori necalificati, reusind sa faca o adevarata afacere prin comercializarea produselor agricole.

In zilele noastre, pentru munca in agricultura, tot mai multi angajatori solicita muncitori din lumea intrega. In Romania, muncitorii care doresc un loc de munca in strainatate in domeniul agriculturii, se pot angaja cu ajutorul platformei www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate, atat pentru agricultura, cat si pentru diferite domenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu