duminică, 14 aprilie 2013

Beneficiile contractului de munca pentru muncitorii romani din strainatate


Siguranta unui loc de munca in strainatate este sustinuta de incheierea unui contract de munca. Inainte de a semna un astfel de act este bine sa te informezi asupra acestuia, in ce consta si ce beneficii sau dezavantaje iti pot aduce.

Incheierea contractului de munca este obligatorie, conform legii, in ceea ce priveste desfasurarea unei activitati in afara tarii, si este emis in doua exemplare, cate unul pentru cele doua parti implicate, angajator respectiv angajat.

In acest act sunt notiuni referitoare la perioada de valabilitate, cerintele angajatorului dar si drepturile angajatului din punct de vedere salarial cat si social. Exista cazuri cand aceste contracte sunt redactate in limba angajatorului. Acesta este unul dintre motive pentru care puteti solicita un timp pentru a analiza cat mai bine contractul respectiv. Trebuie sa va asigurati ca ati inteles textul in totalitate, iar daca intampinati dificultati puteti apela la serviciile unui traducator.

Persoanele care lucreaza in strainatate pot beneficia de unele drepturi in baza contractului de munca, Daca sunteti angajat in unul din statele membre ale Uniunii Europene, un avantaj oferit de contractul de munca este beneficierea dreptului de a locui in acea tara. Acest lucru este posibil indiferent ca lucrati cu o norma partiala sau ati incheiat un contract pe o perioada determinata.

Prin contractul de munca puteti beneficia de asigurare medicala, sociala precum si dreptul la unele reduceri, cum sunt de exemplu reducerile acordate la abonamentele pentru mijloacele de transport in comun.

Ofertele de locuri de munca in strainatate de pe platforma www.JobsAlert.ro sunt cu contract de munca si perfect legale, actualizate zilnic, ce pot fi vizualizate oricand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu