sâmbătă, 15 septembrie 2012

Puneti intrebari la interviu

La interviu puteti pune si dumneavoastra intrebari

Un lucru mai putin stiut este ca pentru un intervievator la fel de importante ca si raspunsurile sunt intrebarile pe care le pot avea aplicantii. De foarte multe ori angajatorul/intervievatorul se asteapta ca dumneavoastra sa aveti intrebari. Daca nu puneti intrebari acest lucru poate fi interpretat in multe feluri. Poate fi interpretat ca o lipsa de intelegere a locului de munca, institutiei, activitatii respective sau ca o lipsa de interes.

De asemenea poate fi privita ca timiditate. Depinzand de situatie acesta poate fi sau nu un lucru daunator. In general, la interviu nu este locul unde trebuie sa fiti timid, dar despre asta intr-un alt articol.

In general putem spune ca exista doua categorii de intrebari: una care sa va ajute pe dumneavoastra sa decideti daca doriti sau nu sa lucrati acolo si alta care sa va ajute sa intelegeti mai bine la ce va angajati. Acest ultim tip de intrebari sunt cele mai apreciate de angajatori.

Intrebarile cele mai adecvate sunt de tipul: "la ce proiecte voi lucra?", "ce va asteptati de la candidatul ideal si nu a fost pus in descrierea postului?", "ce resurse sunt disponibile pentru acest proiect?"...etc.

Intrebari neutre pot fi de tipul pozitie ocupate, daca aveti sau nu subalterni, daca exista sau nu superiori...etc.

Intrebarile din cealalata categori sunt mult mai evidente si nu surprinzator sunt mai mult sau mai putin aceleasi intrebari pe care nu ar dori sa le auda aplicantul: "Cum a devenit acest loc de munca disponibil?" este poate una dintre acestea. Exersati prudenta vis-a-vis de prima categorie si fiti pe cat posibil activi si aratati interes fata de locul de munca oferit prin intrebari din a doua categorie.

A pune intrebari bune este aproape la fel de important ca a raspunde corect.

Puteti cauta locuri de munca in strainatate pe site-ul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu