luni, 10 septembrie 2012

Articole de vestimentatie si accesorii care lasa o impresie negativa

Ce articole de vestimentatie sau accesorii pot lasa o impresie negativa la interviu ca si la birou?

Majoritatea expertilor intrebati au raspuns aproape identic. Dintre lucrurile care starnesc imediat o reactie negativa sunt ochelarii de soare. A intra cu ochelari de soare intr-un oficiu la interviu starneste instant repulsia intervievatorului.

De asemenea a intra cu castile la urechi sau oricum altfel vizibile este absolut un lucru negativ. Foarte multe persoane intervievate au folosit cuvinte mai grele, noi ne vom abtine de la astfel de epitete insa trebuie sa va prevenim ca este privita ca un semn de lipsa de respect fata de intervievator si institutia sau firma respectiva.

Pentru barbati in general orice articol cosmetic in afara parfumului lasa o impresie negativa iar si parfumul trebuie folosit cu prudenta. Gel in cap, par vopsit...etc. la barbati sunt foarte prost privite si negativ primite de intervievatori.

La femei machiajul este admis, dar este preferabil sa nu fie excesiv.

Fustele prea scurte nu vor crea o impresie favorabila. Trebuie sa va ganditi ca va trebui probabil sa va asezati pe un scaun.iar tipul "Sharon Stone" nu va fi deloc apreciat. Ca regula de baza se considera ca fiind normal ca fusta sa acopere coapsele femei atunci cand aceasta este asezata. Aceasta este practica "business", de oficiu.

Imbracamintea in culori stridente sau disonante fac o impresie negativa. Culori de felul portocaliu sau roz lasa o impresie deosebit de proasta la barbati; la femei, dupa situatie ar putea sa nu fie sfarsitul lumii. In general, culorile inchise sau neutre sunt preferabile celor deschise si cu siguranta preferabile celor tipatoare pentru ambele sexe.

Bijuteriile barbatesti lasa o impresie negativa. Cercei in ureche, bratari, inele cu capete de mort. Daca aveti astfel de lucruri si vreti slujba la care doriti sa aplicati, scapati de ele inatinte de interviu. Singurele articole acceptabile sunt verigheta si ceasul.

In mediul office este preferabila servieta. In alte medii sunt acceptabile lucruri precum rucsacul. Insa o impresie negativa va crea cu siguranta daca intrati la interviu cu o punga sau cu o sacosa in mana. Evitati acest lucru.

Acestea sunt doar lucrurile cele mai generale si din nefericire si cele mai des intalnite de care puteti fi sigur ca vor starnii reactii negative din partea angajatorului/intervievatorului.

Puteti cauta locuri de munca in strainatate pe site-ul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu