marți, 4 septembrie 2012

Normal ca stiu asta! Scriam HTML de la 10 ani!

Normal ca stiu asta!

Niciodata sa nu raspundeti pe tonul pe care il presupune un astfel de raspuns.

Angajatorul dumneavoastra nu are de unde sa cunoasca daca si cat de bine va pricepeti la un anumit lucru, de aceea si interviul care are ca scop a determina acest lucru si nu numai, deoarece nu doar calificarile dumneavoastra pentru respectivul post vacant sunt luate in considerare, cat mai general, daca sunteti sau nu potrivit pentru respectivul post.

A te arata atotstiutor nu face si dovada cunoasterii.

A raspunde arogant, a raspunde "de sus"... niciodata nu pot face bine.

La interviu se iau in considerare si alte aspecte "umane", personalitatea dumneavoastra, caracterul...etc.

Daca stiti ceva foarte bine adresati acest lucru, insa politicos. Nici o calitate, pricepere sau calificare a dumneavoastra nu este de la sine inteleasa, mai ales daca angajatorul va intreaba direct acest lucru la interviu.

Este mai curand vina dumneavoastra ca nu ati facut clar respectivul lucru la care va pricepeti asa de bine incat, de multe ori, nici macar nu a meritat sa fie mentionat sau a fost spus/scris in treacat!

Sa luam un exemplu: daca dumneavoastra sunteti programator in Java si sunteti intrebat daca stiti HTML, raspunsul nu trebuie sa fie niciodata de tipul "normal ca stiu asta". Nu este necesar ca angajatorul sa fie la randul sau programator si sa inteleaga cat de superioare trebuie sa fie cunostintele dumneavoastra incat HTML nu a fost mentionat. Este vina dumneavoastra ca nu ati mentionat acest lucru, in nici un caz nu raspundeti ca si cum ar fi de la sine inteles.

Nu presupuneti niciodata ca angajatorul are aceeasi pregatire si cunostine ca si dumneavoastra si ar trebui prin urmare sa stie ceea ce presupuneti dumneavoastra.

Pentru mai multe articole, sfaturi, stiri si reportaje despre cariera si locuri de munca in strainatate veniti pe site-ul nostrul sau urmariti acest blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu