vineri, 14 septembrie 2012

Barbatii trebuie sa poarte costum la interviu

Barbatii trebuie sa poarte costum la interviu

Dintre lucrurile care lasa o impresie favorabila la interviu nimic nu se compara cu o vestimentatie adecvata iar in acest sens discutam in articolul de ieri despre lucrurile care starnesc o impresie negativa.

Astazi vreau doar sa mentionez o singura piesa barbateasca: costumul.

Este preferabil ca orice barbat sa poarte costum atunci cand participa la un interviu. Daca trebuie sa aiba ceva in care sa tina lucrurile este preferabila servieta. Borsetele barbatesti pot fi percepute negativ de catre anumite persoane.

Revenind la costum, foarte multi gandesc ca fiind un lucru pretentios. In realitate nu este deloc asa si in nici un caz nu va fi perceput astfel de catre angajator sau intervievator. Costumul este un semn de respect fata de intervievator si persoanele prezente ca si fata de sine. Costumul este ceea ce era armura pentru cavalerii medievali.

Daca sunteti barbat, mergeti la sigur cu costum si cravata. Niciodata nu veti arta ridicol, nici macar daca aplicati pentru o slujba de vanzator de hot-dog. Poate cei din jur vor rade, dar va garantez ca angajatorul nu va rade.

Nici nu se pune problema in cazul mediului de afaceri. Costumul este uniforma de serviciu. Este o dezonoare si o lipsa flagranta de respect sa veniti in bermude sau cu papuci la un interviu, orice interviu.

Unii experti sunt mai ingaduitori pentru mediile artistice, creative unde sunt permise anumite "abateri de la norma". Personal recomand sa purtati costum si in acest caz.

Puteti cauta locuri de munca in strainatate pe site-ul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu