miercuri, 24 octombrie 2012

Ce trebuie sa stiti inainte sa plecati la munca in Germania



In calitate de cetateni membrii ai Uniunii Europene , Romania are dreptul la libera circulatie si dreptul de a-si cauta un loc de munca in orice alt stat membru.Una dintre acestea este Germania ocupand locul patru in economia mondiala. Germania este o tara care  are un nivel ridicat de trai fiind o tinta pentru cei care cauta locuri de munca in strainatate.

Berlin, Capitala Germaniei, este cel mai mare oras si are aproximativ 3,5 milioane de locuitori unde este amplasata si Ambasada Romaniei,  limba oficiala este germana iar moneda  oficiala a acestui stat este euro dupa ce aceasta a inlocuit marca germana la introducerea sa ca moneda unica europeana.
Pentru a ajunge in Germania nu aveti nevoie de viza , tot ce va trebuie este cartea de identitate sau pasaportul valabile . Inainte de a pleca este bine sa aveti la dumneavoastra  Cardul European de Sanatate sau sa incheiati o asigurare medicala privata deoarece in Germania asigurarile medicale sunt obligatorii. Este bine  sa stiti ca permisul de conducere romanesc este valabil fara a urma alte proceduri  suplimentare.

Daca doriti sa cautati locuri de muca in Germania  site-ul www.JobsAlert.ro  va sta la dispozitie cu o lista intreaga  cu peste 1.400 de anunturi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu