luni, 1 octombrie 2012

Ce sa nu purtati la interviu daca sunteti barbat

Continuam articolele legate de tinuta aplicantului la interviu cu alte cateva sfaturi legate de ce sa nu purtati la interviu.

Daca sunteti barbat, probabil veti dori sa purtati costum. Spuneam anterior ca acesta este "uniforma" de serviciu si ca exista rare situatii in care sa fie contraindicat sa purtati costum la interviu, chiar si atunci cand aplicati pentru un post, sa spunem, "marunt".

Nu orice costum insa da bine. Evitati clar costumele de tipul prezentatorilor de spectacole, nu acest tip de costum aveam in minte cand recomandam sa purtati costum la interviu.

Daca intentionati sa purtati un costum nou, este preferabil sa nu aratati ca acesta de abia afost cumparat si il purtati pentru prima oara. Este mult mai indicat sa il purtati cu cateva zile inainte fara a il sifona sau pata. Inlaturati toate semnele unui costum nou cumparat, cum ar fi nasturii extra, etichetele si alte lucruri de acest fel.

Cu costumul va trebui sa purtati camasa, cravata, sosete, pantofi si curea. Acestea trebuie sa se asorteze. Preferabil cureaua si sosetele sa fie de culori inchise, camasa alba, pantofii negrii. Cravata trebuie sa se asorteze si sa fie, preferabil, de culoare inchisa.

Evitati lucruri de felul camasa cu maneca scurta la costum. Cravate in culori stridente sau cu modele extravagante (de felul cravata in culorile echipei dumneavoastra de fotbal preferate).

De asemenea evitati pantofii de tip sport ("adidasi") la costum, sandale sau cizme. Evitati ciorapii de culori sau modele extravagante (gen "Mos Craciun" pentru ca vin sarbatorile) ca si contrastul exagerat (pantofi negrii, ciorapi albi). Ideal ar trebui sa purtati pantofi negrii cu ciorapi negrii.

De bijuterii si parfumuri am discutat intr-un articol anterior. Pe scurt, singura bijuterie acceptabila este ceasul iar parfumul trebuie sa fie discret sau sa lipseasca (pentru ca este o chestiune de gust, poate sa nu placa, dupa cum poate crea si dificultati de alta natura, de exemplu intervievatorul poate avea alergii).

In teorie se spune ca nu e bine sa judeci o persoana dupa ceea ce poarta. In practica stiti bine ca nu se intampla asa. Prima impresie conteaza si dureaza. La interviu este preferabil sa va fie ascultate intrebarile si raspunsurile iar intervievatorul sa isi reaminteasca de acestea si nu de camasa murdara sau cravata roz.

Jobs Alert Romania: modul usor de a pleca la munca in strainatate
Prin JobsAlert.ro gasiti cateva mii de locuri de munca in strainatate la orice moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu