luni, 25 martie 2013

Salariul, subiect tabu la angajare


Discutiile referitoare la salariu in general, sunt in continuare un subiect tabu atat pentru angajatori cat si pentru candidatii locului de munca ofertat. Unele companii prefera ca salariile sa fie confidentiale intre angajati.

De obicei, candidatii unui loc de munca sunt intrebati de head-hunter, la interviu, referitor la pachetul salarial anterior dar si cu privire la cel dorit. Majoritatea candidatilor evita sa mentioneze cifre concrete, din teama de a nu fi refuzati de angajatori.

Cu ocazia recrutarii unor noi muncitori, companiile multinationale incearca sa tina sub control, grila de salarii interne practicate raportate la nivelul pietei muncii actuale. Prin colectarea datelor oferite de potentialii angajati referitor la nivelul salarial cerut de majoritatea dintre ei, angajatorii pot stabili noi nivele de salarizare, si in acest fel eliminand candidatii care au asteptari salariale prea mari comparative cu posibilitatile companiei.

Va puteti mari sansele de angajare vizitand portalul www.JobsAlert.ro, specializat in cautarea locurilor de munca in strainatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu