vineri, 29 martie 2013

Agricultura in Romania


Domeniul agricol din Romania nu se poate lauda cu progrese semnificative in ultimii ani. Cetatenii romani practica in continuare o forma a agriculturii de subzistenta, agricultura comerciala fiind destul de greu de practicat din lipsa fondurilor.

Una dintre problemele domeniului agricol din Romania se refera la forta de munca, chiar daca exista o pondere mare de agricultori si fermieri romani, intrucat acestia sunt in mare majoritate varstnici.

Majoritatea romanilor din mediul rural profeseaza activitati agricole, deoarece pentru domeniul agricol nu este necesar un nivel al educatiei ridicat, iar prin comercializarea produselor agricole, muncitorii romani asigura un venit.

Desi Romania are un potential agricol semnificativ, fiind avantajata de resursele naturale, dupa anul 1990, Romania s-a transformat intr-un importator de produse agricole in ultimii 13 ani, intrucat tara noastra a reprezentat un important exportator de produse agricole in perioada precedenta.

Se pare ca Romania ocupa un rol important in agricultura mondiala, ea fiind o sursa de forta de munca, datorita romanilor care sunt interesati de locurile de munca din strainatate dedicate domeniului agricol.

Muncitorii romani sunt solicitati de angajatori la locurile de munca din strainatate din agricultura, datorita faptului ca aceasta munca poate fi indeplinita de muncitorii necalificati, iar muncitorii romani indeplinesc aceasta activitate cu seriozitate.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera numeroase oportunitati de angajare la locurile de munca din strainatate pentru domeniul agricol, dar si alte domenii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu