vineri, 15 martie 2013

La baza proiectelor de dezvoltare din Emiratele Arabe sunt muncitorii romani


La baza proiectelor de dezvoltare din Emiratele Arabe sunt muncitorii romani

In functie de beneficiile oferite de pachetul salarial, majoritatea romanilor se orienteaza spre gasirea unui loc de munca in strainatate. Munca acestora este apreciata peste tot in lume, iar in ultima perioada se poate observa o crestere de oferta din partea Emiratelor Arabe.

Sunt bine cunoscute, conditiile climaterice din aceasta regiune, dar si puterea de dezvoltare ce continua sa ia amploare, in ciuda crizei economice. In sprijinul investitiilor de sume importante de bani, puse in joc pentru diferite proiecte, angajatorii din Emiratele Arabe Unite, prefera sa lucreze cu romanii, care se bucura de o imagine foarte buna si sunt foarte apreciati.

Unii au tendinta sa considere tarile arabe a fi o regiune neprielnica, ceea ce nu este pe deplin adevarat. Sunt necesare indeplinirea unor conditii, printre care se enumera obtinerea unei vize de angajare si incheierea unei asigurari medicale.

In urma solicitarii vizei de angajare, aceasta trebuie sa fii in primul rand aprobata de Ministerul Muncii din Emiratele Arabe, urmand apoi sa fie eliberata de Departamentul de Imigrare.

Daca sunteti tentat in acceptarea unui loc de munca in Emiratele Arabe este bine sa va interesati in prealabil de traditiile si obiceiurile caracteristice pentru tarile islamice. Trebuie sa stiti ca e bine sa evitati, manifestarea afectiunilor emotionale in public, sa fiti respectuosi, si sa utilizati o imbracaminte modesta si decenta. Ar putea reprezenta un motiv de interes, persoanele care poarta costume nationale locale, pe care, e bine sa nu incercati sa le fotografiati.

In prezent, ofertele de locuri de munca in Emiratele Arabe se regasesc in domeniul privat, unde sunt solicitati cei cu studii universitare si cu experienta profesionala. Unele posturi se adreseaza medicilor, inginerilor sau managerilor.

In Arabia Saudita sunt solicitati medici specialisti precum si asistente medicale. Printre beneficiile primite se enumera salarul, ce poate atinge valoarea de 9.000 de euro pe luna, pentru care nu se opreste taxe. De asemenea se ofera cazarea gratuita, precum si plata concediului de odihna de 30 de zile la care se adauga si 10 zile libere legal,cu ocazia sarbatorilor nationale.

Pentru locuri de munca in Emiratele Arabe Unite va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul de recrutare a fortei de munca pentru strainatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu