marți, 12 martie 2013

Ce intrebari ti se pot pune la interviul in vederea angajarii

Ce intrebari ti se pot pune la interviul in vederea angajarii


Pregatirea pentru interviu este fundamentala obtinerii unui loc de munca

Obtinerea unui loc de munca in strainatate sau in tara presupune parcurgerea a mai multor pasi. Unul dintre ei se refera la interviul de angajare. Cu emotiile de care trebuie sa scapam, ne prezentam la timp pentru a fi fata in fata, cu posibilul angajator si sa raspundem intrebarilor ce ne sunt adresate.

Angajatorul se intereseaza de experienta noastra profesionala anterioara, incercand sa isi dea seama de tipul personalitatii noastre, daca suntem potriviti pentru job-ul respectiv sau daca vom reusi sa ne integram in echipa existenta deja.

Acestea fiind clarificate, putem la randul nostrum, sa adresam cateva intrebari pentru a afla unele informatii utile, si anume:

De ce pozitia ofertata este libera si ce s-a in tamplat cu persoana care a ocupat-o? Aici putem afla de exemplu: ca persoana ce a ocupat acea pozitie a fost concediata sau a fost promovata, ca postul are caracter temporar sau permanent, ca e abia creat, etc

Ce fel de persoana este superiorul direct? Daca te consideri o persoana independenta este posibil sa nu iti placa sa fii supravegheat indeaproape de seful direct.

Ce va urma? Daca te simti jenat sa intrebi despre conditiile salariale, preia initiativa si da-i de inteles persoanei din fata ta ca esti interesat de o noua intalnire. In felul acesta te poti interesa asupra intentiilor viitoare ale potentialului angajator.

Pentru locuri de munca in strainatate va invitam pe www.jobsalert.ro, platforma dedicata plecarii la munca in strainatate legal si cu contract.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu