joi, 6 iunie 2013

Mii de hectare de teren agricol din Romania vor fi cumparate de investitori straini



Cel mai mare administrator de ferme, compania Velcourt din Marea Britanie, care detine aproximativ 50.400 de hectare de teren agricol, intentioneaza sa cumpere terenuri agricole in Romania.

Compania britanica, intentioneaza sa investeasca pentru inceput in terenuri agricole din Romania, 14 milioane de euro, prin cumpararea a 4.450 de hectare de teren agricol. Se preconizeaza ca profitul va fi de 18.7%, iar in urmatorii ani valoarea ternurilor agricole va creste, urmand ca peste 8 ani, valoarea terenului sa creasca de la aproximativ 2.700 de euro/hectar, la 9.500 de euro/hectar.

“Credem ca Romania ofera trei factori convingatori care fac un teren sa fie atractiv: volum pentru cresterea valorii, capacitatea de a cumpara terenuri cu suprafete mari si calitatea solului. Vom avea profit din doua directii. Vom intensifica productivitatea si vom reduce costurile. Exista potential pentru operatiuni agricole foarte profitabile pe terenuri cu o buna calitate a solului”, sustine James Townshend, CEO in cadul companiei Velcourt, pentru publicatia britanica The Telegraph.

In prezent, majoritatea muncitorilor romani au renuntat la locurile de munca din Romania din agricultura, si au ales sa munceasca in agricultura la locurile de munca din strainatate

Portalul www.JobsAlert.ro, dedicat cautarii de locuri de munca in strainatate, ofera locuri de munca in agricultura, dar si in alte domenii de munca, cu contract de munca, pentru muncitorii romani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu