marți, 28 august 2012

Sunteti neincrezator in puterea dumneavoastra de a dialoga?

Sunteti neincrezator in puterea dumneavoastra de a dialoga?

Un bun angajat nu trebuie neaparat sa fie si un bun vorbitor, insa daca dumneavoastra nu puteti sa va prezentati abilitatile pe care le posedati la interviu, adica atunci cand veti fi fata in fata si va trebui sa vorbiti cu angajatorul, sansele dumneavoastra sunt diminuate simtitor.

Ce puteti face in acest caz? Puteti fi sincer si declara acest lucru de la inceput, dar asta va insemna sa incepeti cu stangul pentru ca deja asertati o inabilitate a dumneavoastra.

Ar putea fi posibil sa aratati diverse document care pot stabili calificarile dumneavoastra, dar daca acestea nu sunt covarsitoare in felul lor prin autoritatea pe care o prezinta sau daca mediul nu este unul mai curand artistic, vizual or muzical, unde va puteti arata virtuozitatea fara a fi necesar sa vorbiti prea mult la interviu, din nou sansele dumneavoastra vor scadea.

Cel mai indicat lucru este sa exersati. Construiti-va ceea ce vreti sa comunicati angajatorului si repetati acest discurs mental cat de des posibil. Nu trebuie sa fie lung pentru ca nu veti vorbi doar dumneavoastra, ci mai curand o scurta prezentare a aptitudinilor dumneavoastra si motivul pentru care sunteti potrivit pentru respectivul post vacant.

Construiti mental un dialog cu un angajator fictiv si repetati. Intrebarile sunt de cele mai multe ori acelaeasi (si puteti gasi articole care discuta cele mai frecvente intrebari la un interviu).

"Repetitia este mama invataturii". Aceasta vorba este adevarata. Repetitia, practica, dialogul acesta mental va va da incredere in dumneavoastra iar la momentul interviului veti fi pregatit.

Este in orice caz preferabil, daca nu sa va ascundeti puncetele slabe, cel putin sa nu le faceti evidente.


Urmatoarele link-uri sunt externe catre directoare romanesti cunoscute. Acolo unde este posibil puteti vota pentru noi. Nu uitati sa ne urmati pe Tweeter @jobsalertro
Cel mai cuprinzator director romanesc
Director WEB

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu