joi, 30 mai 2013

Terenurile agricole din Romania sunt atractive pentru investitorii straini



14,7 milioane de hectare de teren agricol, reprezinta aproximativ 60% din suprafata Romaniei.

Din aceasta valoare, aproximativ un milion de hectare de teren agricol, au fost deja achizitionate de investitori straini, acestia intentionand sa continue sa investeasca sume importante de bani in terenurile agricole din Romania.

Desi terenurile agricole sunt atractive pentru investitorii straini, statul roman, va lua masuri impotriva unor eventuale abuzuri, conform spuselor secretarului de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Achim Irimescu: “Avem intentia sa introducem anumite conditii la achizitia terenurilor de catre persoanele fizice straine. De exemplu, de la o anumita suprafata in sus, sa zicem cinci hectare, cumparatorii sa fie agricultori si sa aiba cunostinte in domeniu”.

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, a afirmat ca se vor lua unele masuri pentru limitarea achizitiilor de terenuri agricole de catre investitorii straini, in special dupa liberalizarea pietelor, la inceputul anului 2014, conform Tratatului de aderare la Uniunea Europeana.

Sa nu uitam, ca la inceputul anului 2014, se vor ridica si restrictiile de pe piata muncii, cand muncitorii romani, vor avea liber la locurile de munca din tarile membre ale UE. Numeroase locuri de munca in strainatate, pot fi vizualizate pe platforma www.JobsAlert.ro, care ofera consultanta gratuita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu