luni, 21 ianuarie 2013

Un sfat practic pentru a va feri de "tepe" in cautarea unui loc de munca pe internet

Un sfat practic pentru a va feri de "tepe" in cautarea unui loc de munca pe internet

Cel mai simplu sfat cu putinta pentru a va ferit de tepe este de a evita locurile prin care se perinda "teparii"

Spaima cea mai mare a romanilor care doresc sa munceasca in strainatate este de a nu fi pacaliti, mai exact, de a nu pierde comisionul pe care asa-zisele "agentii" de recrutare il percep.

Trebuie inteles ca agentiile de recrutare percep comisioane pentru munca prestata, in mod legitim, iar acest lucru nu trebuie confundat cu "teapa". A plati comision pentru un serviciu, care spre a fi sinceri, in strainatate v-ar costa de cateva ori mai mult, nu este ceva rau. Faima rea provine de la "tepari". Ii vedem la televizor, auzim pe la radio, citim prin ziare... cum ne putem feri de ei?

Este destul de dificil pentru ca teparii sunt de cele mai multe ori pregatiti, au un minim de cunostinte prin care genereaza un val de aparenta ce inseala omul.

Raspunsul cel mai frecvent este de a nu plati comision. Acesta este, in opinia noastra, un raspuns gresit. Motivul este ca in acest fel, evident daca oferta este valida si agentia este reala, puteti pierde oportunitati importante. Plata comisionului nu e ceva rau in sine, a pierde banii este ceea ce va este teama dumneavoastra.

Sfatul cel mai simplu cu putinta este de a evita locurile frecventate de tepari. Este cum va invatau parinti, daca nu va amestecati cu persoane rauvoitoare si nu frecventati astfel de locuri rau famate, este firesc ca veti fi expusi mult mai putin decat sunteti in mod normal.

Daca urmati link-ul de mai jos puteti citi articolul complet:

Cum sa va feriti de tepe in cautarea unui loc de munca pe internet

Acesta este doar un prim sfat, pe JobsAlert.ro puteti gasi o serie de articole utile dedicate subiectului, pe care va recomandam sa le cititi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu