sâmbătă, 22 iunie 2013

Munca la negru in Italia nu ofera beneficii

Italia a devenit a doua casa pentru multi dintre romani. Am ajuns sa fim foarte apreciati pentru munca prestata in special in domeniul constructiilor, asistenta sociala (ingrijire persoane) sau activitatile casnice (menaj). Salariile mult mai atragatoare din Italia au reusit sa convinga multi romani sa isi reantregeasca familiile in aceasta tara si de ce nu, sa atraga si alte rude de un grad mai indepartat, prieteni si cunostinte.

Astfel competitia pentru gasirea de locuri de munca in Italia, fie si mai prost platite, a ajuns sa fie o adevarata lupta pentru supravietuire. Asta a determinat multi romani sa accepte munca la negru.

In cadrul “Sindicato Immigrati”, Leontin Vlass este sindicalist la Ravenna, si are in vedere aspectul muncii la negru, potrivit gazetaromaneasca.com:

“Cei care nu lucreaza cu un contract sau nu sunt inscrisi intr-un sindicat sunt aproape victime sigure. In cazul unor litigii, patronii nu mai recunosc ca acei muncitori au lucrat la ei sau ca au lucrat pe perioade mult mai mici. Apoi e greu de demonstrate. Incepe calvarul martorilor, a probelor, a documentelor. Eu le spun tuturor celor cu care intru in contact: inscrieti-va in sindicate inainte de a avea o problema. Daca muncesti la negru, de obicei nu vei primi bani prin cont bancar. Cei cu problem se plang ca au primit bani in numerar si ulterior nu au mai putut demonstra ca au fost platiti. Sunt cazurile si mai grave, in care sunt platiti cu cecuri de la societati falimentare sau fara acoperire".

Sunt foarte multe riscuri la care se supun romanii acceptand sa lucreze ilegal si in acelasi timp nu se pot bucura de unele drepturi. Lucrand ilegal, vor intalni piedici in a se inregistra la Registrul de evident a populatiei (Anagrafe), pentru o sedere mai mare de 3 luni.

O alta problema a romanilor ce lucreaza ilegal este domeniul sanatatii. Nu au platita o asigurare medicala si in felul aceste nu se pot bucura de asistenta in caza de boala sau accidente la locul de munca. De cele mai multe ori angajatorul nu asigura conditii bune de lucru ceea ce a determinat producerea a multor grave accidente de munca.

Cei mai multi dintre romani recunosc, ca sunt fortati sa accepte din partea angajatorului un program de lucru mai lung si mai prost platit. Acesta nu le asigura un timp de odihna necesar iar angajatul se supune unui stres continuu.

Un risc asumat de cel care accepta sa lucreze ilegal este faptul ca pierde dreptul la o pensie. Chiar daca se afla in campul muncii, lipsa unui contract de munca isi pune amprenta decisiv in aceasta problema.


Platforma JobsAlert.ro este dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate cu contract de munca si ofera consultanta gratuita. 

joi, 20 iunie 2013

Ce posturi ocupa muncitorii romani pe vasele de croaziera

In cautarea de locuri de munca in strainatate, o mare parte a muncitorilor romani s-au orientat catre locurile de munca de pe vasele de croaziera.

Incepand cu locurile de munca pentru ospatari, unde salariile sunt de peste 1.000 de dolari pe luna, muncitorii romani ocupa si posturi cum sunt cele de dansatori, acrobati, medici sau chiar capitani de vase.

Conform informatiilor oferite de Mediafax, in prezent sunt angajati la locurile de munca pe vasele de croaziera, peste 4.000 de muncitori romani.


Platforma JobsAlert.ro este specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani, unde sunt disponibile locuri de munca in industria hoteliera si a restaurantelor, precum si locuri de munca pe vase de croaziera.

marți, 18 iunie 2013

Ofertele de munca in Italia sunt in crestere

Italia reprezinta un domiciliu stabil pentru multi dintre muncitorii romani plecati la munca in Italia.

Conform informatiilor oferite de platforma JobsAlert.ro, numarul de locuri de munca in Italia este in crestere si sunt tot mai accesibile pentru muncitorii romani.

Muncitorii romani care sunt angajati la locurile de munca din Italia au reusit sa castige aprecierea si increderea angajatorilor, multi dintre muncitorii romani, acumuland experienta si vechime pe piata muncii din Italia, in diferite domanii de munca. Cele mai solicitate domenii de munca de muncitorii romani sunt domeniul constructiilor, asistenta sociala (ingrijire persoane) sau activitatile casnice (menaj). Muncitorii romani stabiliti in Italia, au preferat sa isi reantregeasca familiile in aceasta tara si sa atraga si alte rude sau priteni, pe care i-au ajutat sa se angajeze la locurile de munca din Italia.


Numeroase locuri de munca in Italia pentru muncitorii romani, pot fi vizualizate pe platforma JobsAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate cu contract de munca.

duminică, 16 iunie 2013

Oportunitati de angajare pentru muncitorii romani la locurile de munca din Germania in agricultura

Cresterea cererii de produse agricole ecologice din partea cetatenilor Germaniei, a determinat o crestere a numarului de locuri de munca in agricultura in Germania, unde sunt solicitati muncitorii romani, pentru a presta munca in agricultura necalificata, cu contract de munca.

Se pare ca in Germania se cheltuiesc 7 miliarde de euro anual, pe produsele agricole ecologice. Din acest motiv piata produselor ecologice nu reuseste sa faca fata cererii, si determina angajatorii sa solicite tot mai multi muncitori romani, in vederea angajarii la locurile de munca din Germania in agricultura.


Numeroase locuri de munca in Germania in agricultura, dar si in diferite domenii de munca, sunt disponibile pentru muncitorii romani, care vor sa  presteze munca necalificata, pe platforma JobsAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani.

sâmbătă, 15 iunie 2013

Romania este sustinuta pentru semnarea Acordului Schengen

Romania este interesata sa adere la spatiul Schengen, datorita beneficiilor oferite de incheierea acordului. 

Tara noastra este sustinuta in acest demers de cateva state europene, printre care se enumera si Franta, conform informatiilor oferite de Romanialibera.ro.

Sunt prevazute importante beneficii economice in favoarea tuturor statelor mebre ale Acordului Schengen, daca va fi acceptata si Romania. Aceste beneficii vor fi in crestere odata cu includerea tarii noastre in zona de libera trecere, romanii fiind scutiti de controalele vamale la trecerea frontierei catre statele membre.

Romania ar putea avea beneficii considerabile in ceea ce priveste turismul si transportul, dar si datorita romanilor care ocupa locuri de munca in strainatate, acestia fiind cei mai siguri investitori, aducand anual in tara sume importante de bani.

Franta sustine participarea Romaniei la Acordul Schengen, ceea ce poate fi un aspect pozitiv pentru romanii care vor sa se angajeze la locurile de munca din Franta.


Angajatorii straini solicita forta de munca din Romania, pentru care lanseaza oferte de munca in strainatate pe site-ul JobsAlert.ro, unde sunt disponibile si locuri de munca in Franta.

vineri, 14 iunie 2013

Evolutia locurilor de munca in America

In ceea ce priveste economia, Statele Unite ale Americii a cunoscut un oarecare progres datorita amprentei lasate de evenimentele de bun augur din sistemul privat.

Conform informatiilor relatate de Departamentul Muncii al SUA, domeniul constructiilor a cunoscut cresterea cea mai mare in ceea ce priveste oferta de locuri de munca in constructii. Numai in luna ianuraie 2013 au fost ofertate aproximativ 28.000 de locuri de munca, iar in ultimele 4 luni ale anului 2012 au fost create peste 100.000 de locuri de munca.

Inca de la inceputul anului 2013, angajatorii americani au creat pe piata muncii peste 150.000 de locuri de munca. Cele mai multe numeric sunt locurile de munca in constructii, dar si locurile de munca in industria hoteliera si a restaurantelor.

Din aceeasi sursa aflam ca presedintele Americii, Obama, este de parere ca este necesara crearea de noi locuri de munca in America, prin efectuarea de investitii in educatie, energia regenerabila si infrastructura.

Cei mai multi dintre romanii care au ales sa emigreze in S.U.A nu au intalnit probleme in adaptarea la conditiile de viata, datorita faptului stiut, ca emigrantii sunt cei care au fondat natiunea americana.


Va recomand sa vizitati zilnic platforma JobAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani, pentru a vizualiza articolele ce urmaresc situatia locurilor de munca din SUA.

luni, 10 iunie 2013

In ce tari prefera muncitorii romani sa munceasca

Muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate, au in randul preferintelor locurile de munca din Anglia si locurile de munca din Germania. Conform unui studiu realizat de IRES, unul din patru tineri romani care doresc pe viitor sa se angajeze la locurile de munca din strainatate, au ca prima preferinta locurile de munca din Anglia, urmand apoi locurile de munca din Germania.

Muncitorii romani sunt solicitati la locurile de munca din Germania, unde angajatorii ofera numeroase benficii muncitorilor romani, in baza unui contract de munca. Si la locurile de munca din Anglia, muncitorii romani se pare ca sunt mai dedicati in prestarea muncii de la locul de munca decat muncitorii britanici.


Muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate sunt invitati pe platforma www.JobsAlert.ro, dedicate cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani cu contract de munca.

joi, 6 iunie 2013

Mii de hectare de teren agricol din Romania vor fi cumparate de investitori straini



Cel mai mare administrator de ferme, compania Velcourt din Marea Britanie, care detine aproximativ 50.400 de hectare de teren agricol, intentioneaza sa cumpere terenuri agricole in Romania.

Compania britanica, intentioneaza sa investeasca pentru inceput in terenuri agricole din Romania, 14 milioane de euro, prin cumpararea a 4.450 de hectare de teren agricol. Se preconizeaza ca profitul va fi de 18.7%, iar in urmatorii ani valoarea ternurilor agricole va creste, urmand ca peste 8 ani, valoarea terenului sa creasca de la aproximativ 2.700 de euro/hectar, la 9.500 de euro/hectar.

“Credem ca Romania ofera trei factori convingatori care fac un teren sa fie atractiv: volum pentru cresterea valorii, capacitatea de a cumpara terenuri cu suprafete mari si calitatea solului. Vom avea profit din doua directii. Vom intensifica productivitatea si vom reduce costurile. Exista potential pentru operatiuni agricole foarte profitabile pe terenuri cu o buna calitate a solului”, sustine James Townshend, CEO in cadul companiei Velcourt, pentru publicatia britanica The Telegraph.

In prezent, majoritatea muncitorilor romani au renuntat la locurile de munca din Romania din agricultura, si au ales sa munceasca in agricultura la locurile de munca din strainatate

Portalul www.JobsAlert.ro, dedicat cautarii de locuri de munca in strainatate, ofera locuri de munca in agricultura, dar si in alte domenii de munca, cu contract de munca, pentru muncitorii romani.

marți, 4 iunie 2013

Care este salariul mediu al angajatilor din domeniul agricol din Romania



O lege nescrisa a economiei, spune ca atunci cand un sector economic merge bine, acest lucru se reflecta si in salariile angajatilor.

Din pacate salariile agricultorilor din Romania, nu sunt foarte mari, in comparatie cu salariile acordate la locurile de munca din strainatate in agricultura.

Se presupune ca salariile primite de agricultori, sunt in stransa legatura cu productivitatea terenului agricol sau a suprafetei acestuia. Din pacate, aceste criterii nu influenteaza pea mult nivelul salarial al agricultorilor din Romania, intrucat nu exista un acel criteriu general valabil care sa ajute la diferentiera salariala.

Muncitorii romani care vor sa se angajeze la locuri de munca in agricultura, sunt invitati pe portalul www.JobsAlert.ro, unde pot vizualiza locuri de munca in strainatate in diferite domenii de munca.