luni, 25 februarie 2013

Studentii sunt ofertati pe piata muncii la targul de munca Foreign Carrer Fair

Studentii sunt ofertati pe piata muncii la targul de munca Foreign Carrer Fair

Noi oferte de munca pentru absolventii de studii superioare la targul de munca "Foreign Carrer Fair"

Absolventii de studii superioare, studenti sau masteranzi sunt ofertati pe piata muncii.
Numeroase locuri de munca atat in strainatate cat si in Romania, sunt ofertate absolventilor in cadrul targului virtual pentru locuri de munca, Foreign Career Fair.

Cei interesati in ocuparea unui loc de munca trebuie sa detina cunostinte minime in utilizarea calculatorului, fiind asteptati sa aplice si cei experti in IT. O alta conditie obligatorie de angajare este cunoasterea unei limbi straine la nivel avansat cum ar fi: franceza, italiana, germana, italiana, spaniola, portugheza, olandeza, rusa, macedoneana, ceha, sarba, slovena, araba, bulgara, croata, maghiara, albaneza, ucraineana.

Locurile de munca sunt ofertate de importanti angajatori cu renume cum sunt SCC Services, Dell, Bosch, Schneider Electric, Oracle, Genpact.

Cei interesati in cautarea unui loc de munca in strainatate sunt invitati sa vizualizeze platforma www.JobsAlert.ro specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate.

sâmbătă, 23 februarie 2013

Cum sa rezolvi un conflict la locul de munca


Cum sa rezolvi un conflict la locul de munca

In obtinerea unui loc de munca, sunt cazuri in care avem nevoie de recomandarea unui fost coleg, care sa ne sustina din punct de vedere profesional. In acest moment, felul in care am fost perceputi de fostii colegi, isi pune amprenta pe CV-ul nostru.

Faptul ca toti oamenii sunt diferiti si au convingeri diferite este bine cunoscut. Din acest motiv ne aflam in situatii in care ne putem impune punctul de vedere, prin argumentele aduse, dar si momente in care indiferent de actiunile noastre unii se incapataneaza sa nu il accepte.

Argumentele pro si contra stau la baza conflictelor de la locul de munca. Unele dintre ele, daca nu sunt controlate, se pot finaliza cu demisii sau chiar concedieri.

Daca sunteti implicat intr-un conflict la locul de munca, este indicat sa folositi un limbaj civilizat si un ton scazut. Daca tipati, va supuneti riscului de a implica si alti colegi in acest conflict sau chiar sa fiti sanctionat de catre seful dumneavoastra direct.

O modalitate de a aplana acest eveniment, este sa va documentati cu privire la motivul conflictului, iar in momentul in care discutia va fi reluata sa puteti prezenta argumente solide. Cel mai indicat mod de a pune capat unui conflict este ca persoana care a gresit sa isi ceara scuze.

www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie articole si sfaturi ce va pot ghida in cariera dumneavoastra.

vineri, 22 februarie 2013

Emigrantii romani sunt tentati de Marea Britanie

Imigrantii romani sunt tentati de Marea Britanie

Romanii prefera in continuare Marea Britanie, in pofida articolelor xenofobe recente din presa britanica

Incepand cu inuarie 2014, romanii dornici sa emigreze, ar putea fi tentati sa opteze pentru Marea Britanie datorita salariilor. Se pare ca, nivelul de trai din Marea Britanie este de cel putin 3-4 ori mai mare decat cel din Romania.

Un muncitor poate castiga pe saptamana 250 de lire in Marea Britanie, comparativ cu Romania, unde este platit cu echivalentul a 50 de lire.

Britanicii au realizat un raport, in care sunt evidentiate si comparate unele conditii de trai, precum si beneficiile sociale, intre marea Britanie si Romania. Aceste rezultate au fost publicate in cotidianul Daily Mail, formatul electronic.

Se pare ca o familie formata din 4 membri, doi adulti si doi copii, poate beneficia de sprijin social, avand un venit de 543 de lire pe saptamana, in comparatie cu tara de origine, unde primeste aproximativ 70 de lire.

Daca sunteti interesat de oferte de locuri de munca in Marea Britanie, vizitati platforma www.JobsAlert.ro

Medicii romani emigreaza in strainatate

Medicii romani emigreaza in strainatate

Locuri de munca pentru medicii romani in strainatate

O informatie primita de la Colegiul Medicilor din Romania (CMR) ne spune ca in anul 2011 au optat pentru un loc de munca in strainatate peste 2800 de medici. Un numar mare dintre acestia, sunt medicii rezidenti. Acesti medici sunt proaspat absolventi care pentru a obtine o specializare trebuie sa cumuleze 7 ani de practica.

Prin aderarea la Uniunea Europeana, Romania a deschis o portita medicilor de a emigra in statele membre. Aici nu doar ca s-au adaptat foarte bine avand chiar un plus din moment ce diplomele acestora sunt recunoscute peste tot in lume.

Angajatorii straini ofera unui medic in perioada de rezidentiat un salar de paroximativ 2000 de euro, ceea ce a determinat multi medici sa renunte la salarul din tara de aproximativ 150 de euro si sa ii motiveze sa se specializeze pentru a obtine salarii mai mari, de pana la 7000 de euro chiar.

Majoritatea angajatorilor enumera printre beneficiile oferite asigurare, masa si cazare. Aceste beneficii precum si alte conditii de angajare sunt detaliate pe platforma www.JobsAlert.ro unde puteti gasi cateva mii de locuri de munca in strainatate.

joi, 21 februarie 2013

Romanii fara experienta pot lucra in strainatate in vanzari

Romanii fara experienta pot lucra in strainatate in vanzari

Locuri de munca in vanzari in strainatate pentru lucratorii romani necalificati

Majoritatea romanilor sunt atrasi de salariile din strainate, dar si de conditiile de trai, care sunt la un nivel mult mai ridicat decat cel din tara natala. Nu toti avem experienta profesionala, si din acest motiv ne trebuie ceva timp in alegerea domeniului in care sa profesam in afara tarii.

Domeniul vanzarilor este accesibil romanilor incepatori. Aceasta informatie este sustinuta de Jobs Alert Romania, care promoveaza pe piata muncii ofertele angajatorilor din Germania, Anglia, Scotia si Irlanda. In cadrul locului de munca, se solicita vanzarea de produse cosmetice sau produse de ingrijire a parului.

Locurile de munca sunt pentru postul de “consultant vanzari”, in spatii comerciale din cele mai mari mall-uri. Pachetul salarial este cuprins intre 1000 si 2500 de euro, la care se adauga un comision de 20-30% din vanzarile zilnice.

Aplicantii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 27 de ani. Angajatorii britanici solicita cunostinte de limba engleza la nivel mediu, si faciliteaza demersurile pentru angajati care dupa un an pot aplica pentru obtinerea Yellow Card – UK. Cunostintele de limba engleza sunt solicitate si de angajatorii din Germania, precum si cunoasterea limbii germane la nivel mediu.

Munca in domeniul vanzarilor poate fi considerata profitabila datorita avantajelor financiare oferite. Este cunoscut faptul ca veniturile sunt in stransa legatura cu timpul acordat acestei activitati, nu ai timp sa te plictisesti, iar ofertele de locuri de munca sunt mereu pe piata.

Platforma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie oferte de locuri de munca in strainatate in vanzari dar si in alte domenii.

miercuri, 20 februarie 2013

Anglia prefera soferii romani de taxi

Anglia prefera soferii romani de taxi


Sofer de taxi in Anglia

Criza financiara a determinat multi romani sa se reorienteze in piata muncii. In cautarea unui salar mai mare au plecat in Anglia pe postul de sofer de taxi.

Se pare ca aceasta meserie nu prezinta interes pentru britanici iar cei care o practica sunt putini la numar. Asta a reprezentat o sansa pentru soferii romani care s-au angajat la companiile de taxi britanice.

Angajatorii englezi au solicitat romanilor sa aiba permisul de conducere de cel putin 2-3 ani, sa aiba vederea buna si sa nu aiba cazier.

Majoritatea ofertelor de munca pentru soferii romani este pentru taxiurile din categoria “low cost” si anume “private hire”. Cerintele clientilor sunt onorate doar daca acestia lanseaza o comanda catre un operator. In functie de zona dar si de volumul comenzilor onorate, un sofer de taxi trebuie sa achite o taxa saptamanala care poate fi de 50 pana la 150 de lire.

Pentru locuri de munca in Anglia va invitam pe JobsAlert.ro, platforma de recrutare pe care veti gasi cateva mii de locuri de munca in strainatate.

marți, 19 februarie 2013

Cum poti fi mai eficient la locul de munca

Cum poti fi mai eficient la locul de munca

 Eficienta la locul de munca te poate ajuta sa avansezi in cariera

Rutina zilnica, este una dintre sursele de stres cel mai intalnite. In fiecare zi avem de indeplinit diferite sarcini, la locul de munca, iar apoi continuam in cadrul familie, acasa sau in oras.

Indiferent cat de mult ne pasineaza domeniul in care profesam, programul de lucru este neshimbat. Avantajul nostru, este ca planul de organizare este in mainile noastre, si il putem organiza dupa bunul plac.

In fiecare spatamana sunt doua zile ce ne cam taie cheful de munca: lunea si vinerea. Si in timpul zilei sunt unele perioade care nu ne prea ajuta. Se pare ca in primele ore ale zilei ne concentram mai usor. Poti dedica aceasta parte a zilei in rezolvarea unor proiecte prioritare. Importanta sarcinilor o poti evidentia, prin realizarea unei liste, in care notezi obiectivele pentru ziua respectiva.

Poti cere ajutorul sefului tau direct, daca iti este greu in stabilirea prioritatilor sau consideri ca nu mai sunt de actualitate. Te va ajuta, intrucat si el este interesat sa-ti optimizezi timpul.

Concentreaza-te atunci cand rezolvi un proiect, si nu incepe un altul, decat atunci cand l-ai finalizat pe primul. Daca ti se pare solicitant, poti lua scurte pauze si fa cateva miscari, pentru a te detensiona.

Va invit sa vizitati platforma www.JobsAlert.ro pentru a vizualiza mai multe articole locuri de munca si sfaturi utile.

sâmbătă, 16 februarie 2013

Locuri de munca in strainatate pentru profesori

Locuri de munca in strainatate si Romania pentru profesori in orice specializare

Sunt profesor de limba romana si as fi interesat sa profesez in strainatate. Ce trebuie sa fac?

Inca din anul 2010 Ministerul Educatie s-a implicat in mai multe proiecte ce faciliteaza plecarea profesorilor romani doritori sa predea cursuri de limba romana in statele membre ale Uniunii Europene.

Alte locuri de munca pentru profesorii romani se pot gasi pe www.jobsalert.ro in sectiunea locuri de munca in educatie:

http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/joburi/educatie/7

#locuridemunca #locuridemuncainstrainatate #profesori 

joi, 14 februarie 2013

Locuri de munca in strainate pentru profesorii romani

Locuri de munca in strainate pentru profesorii romani

Profesorii romani sunt ofertati in tarile Uniunii Europene

Fiecare persoana, mai intai copil, apoi adolescent ajunge un tanar matur cu ajutorul acestor persoane numite profesori. Avem nevoie de educatie, de scoala, invatamant, si dedicam acestui proces aproape un sfert din viata.

Profesorii romani pot lucra in strainatate. Oferta locurilor de munca pentru aceasta meserie este in crestere si a fost creata datorita romanilor care au ales sa emigreze si sa lucreze in tarile membre ale UE sau cele de peste ocean.

Romanii stabiliti in strainatate care au decis sa isi reantregeasca familiile nu vor ca limba romana sa fie uitata de copii lor. De aceea, chiar daca se afla intr-o tara straina ei pot studia cursul de Limba, cultura si civilizatia romana in institutiile de invatamant din Italia, Spania, Olanda sau Belgia si nu numai. Acest curs a fost predat prima oara de profesorii romani in Italia si Spania, anul scolar 2007-2008.

Majoritatea locurilor de munca ofertate de statele membre UE ce sunt adresate profesorilor solicita acestora sa indeplineasca o serie de conditii. Acestea difera in functie de stat avand fiecare propriile reguli de ierarhizare in ceea ce priveste sistemul de invatamant. Este de retinut ca fiecare stat membru detine o institutie similara Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, din Romania, la care pot apela profesorii romani inainte de plecare. In felul acesta li se va recunoaste dreptul de a profesa meseria si sunt avantajati daca au experienta si calificari suplimentare.

In Olanda profesorii romani primesc un salar de 30.5 euro pe ora brut, iar in SUA salarul anual este de aproximativ 30.000 de dolari.

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in strainatate va invitam pe platforma de recurtare www.jobsalert.ro.

miercuri, 13 februarie 2013

Salarizarea in Austria

Salarizarea in Austria

Care este situatia salariala in Austria

De obicei angajatii primesc o remuneratie pentru serviciile specificate in contractul de munca, care este reglementata de legi, acorduri colective si/sau acorduri interne de munca; depinde, de asemenea, de factori individuali, cum ar fi varsta, calificarile, orele de munca, sarcinile detinute (postul) etc.

Daca sunteti interesati de a afla mai multe despre Austria va recomandam si Ghidul JobsAlert.ro pentru Austria.

Cum este reglementata salarizarea in Austria?


Pentru locuri de munca in Austria va invitam pe JobsAlert.ro

marți, 12 februarie 2013

Trei interbari pe care orice aplicant ar trebui sa le puna la interviu

 Trei interbari pe care orice aplicant ar trebui sa le puna la interviu

Trei interbari de pus la interviu de catre orice aplicant la un loc de munca

Multi cred ca la interviu trebuie doar sa raspunzi la intrebarile care ti se pun. Gresit! Exista intrebari pe care orice candidat ar trebui sa le puna.

Angajatorii apreciaza interactiunea, initiativa, daca dumneavoastra va aratati interesat de locul de munca la care aplicati, puneti intrebari care denota seriozitatea dumneavoastra si increderea pe care o puneti in dumneavoastra si in viitorul dumneavoastra in respectiva firma... toate acestea nu vor trece neobservate.

Dintre intrebarile pe care ar trebui sa le puneti la interviu, am selectat pentru dumneavoastra trei astfel de intrebari de pus la interviu:

Trei interbari pe care orice candidat ar trebui sa le puna la interviu

#jobsalertromania #locuridemunca #locuridemuncainstrainatate

luni, 11 februarie 2013

Cat castiga un roman in Irlanda?

Cat castiga un roman in Irlanda?

Care este salariul romanilor in Irlanda?

Cat poate castiga un roman in Irlanda? Salariul mediu in Irlanda este inca peste media europeana, insa romanii nu sunt deocamdata platiti la fel precum colegii lor britanici.



Puteti afla mai multe despre conditiile de munca si de trai din Irlanda, despre inegalitatile si asteptarile pe care ar trebui sa le aveti plecand la munca in Irlanda, precum si multe alte lucruri legate de Irlanda, vizitand sectiunea de articole a JobsAlert.ro si cautand articolele marcate "Irlanda".

Pentru locuri de munca in Irlanda va recomandam portalul de recrutare JobsAlert.ro, unul dintre cele mai mari din Romania.

marți, 5 februarie 2013

Incadrarea si contractul de munca in Austria

Incadrarea si contractul de munca in Austria

Contractul de munca in Austria

In Austria, varsta minima legala de la care se poate munci este de 15 ani. Pana atunci, scoala este obligatorie. Tinerii de sub 18 ani sunt acoperiti de legislatia de protectie a copiilor si tinerilor.

Puteti afla mai multe despre incadrarea si contractul de munca in Austria citind intregul articol pe JobsAlert.ro

Pentru locuri de munca in Austria va invitam pe JobsAlert.ro

luni, 4 februarie 2013

Locul de munca mai aproape cu interviul online

Locul de munca mai aproape cu interviul online

Interviul la distanta prin internet sau telefon


De cum iesim de pe bancile scolii ne gandim la obtinerea unui loc de munca. Ne luam inima in dinti si diplomele obtinute, si ne pregatim sufleteste pentru interviu. Cu totii stim ce presupune un interviu. Stim ca trebuie sa raspundem intrebarilor potentialului angajator, sa respectam codul vestimentar si sa fim atenti la limbajul corpului.

In afara de interviul clasic, mai este practicat interviul online. Acest tip de interviu poate fi gasit de cele mai multe ori in cadrul companiilor internationale. Este practicat din mai multe motive. Desi este privit ca o metoda de departajare a candidatilor, interviul online reprezinta o sansa de scadere a costurilor ce ar putea fi consumate in cazul organizarii unei campanii de recrutare.

Aplicarea unui c.v, in majoritatea cazurilor, deja se face in format electronic. Asadar nu trebuie sa fii un expert in domeniul IT pentru a sustine un interviu online. Pe langa un calculator sau laptop trebuie sa detii camera web, casti si microfon, iar interviul online il poti sustine chiar de acasa. In felul acesta nu trebuie sa iti mai faci griji pentru eventualele drumuri care ar trebuie facute pentru sustinerea unui interiviu clasic sau depunerea actelor de angajare. Costurile de deplasare pot fi destul de consistente daca angajatorul se afla in alt oras sau chiar in alta tara, dar in cazul interviului online aceste costuri sunt nule.

Datorita atmosferei familiare de acasa vei fi mult mai relaxat si vei scapa de emotiile ce te-ar putea impiedica sa te interesezi de toate aspectele legate de locul de munca pentru care candidezi.

Platforma www.JobsAlert.ro iti vine in ajutor in redactarea unui c.v precum si asistenta pentru cei care sunt in cautare de locuri de munca.

vineri, 1 februarie 2013

Ce avantaje aduc locurile de munca pe vasele de croaziera

Ce avantaje aduc locurile de munca pe vasele de croaziera

Locurile de munca pe vase de croaziera sunt dintre cele mai interesant propuneri de pe piata de munca

Sa lucreze pe un vas de croaziera este o sansa de care se pot bucura si romanii. Se pare ca in ultimii ani sunt din ce in ce mai multe oferte de locuri de munca pe piata muncii, acestea fiind de ordinul miilor. Angajatorii sunt din ce in ce mai interesati de forta de munca europeana in defavoarea asiaticilor.

Odata cu sansa de a vizita tot felul de locatii care in mod normal nu ne sunt accesibile, acest loc de munca pe langa salarul binemeritat aduce masa, cazarea si asigurarea medicala. Cele mai multe posturi sunt pentru bucatari, ospatari, asistenti medicali, instructori aerobic si personal pentru curatenie si menaj. In general salariile sunt standard si sunt cuprinse intre 1500 si 2000 de dolari pe luna, la care se mai adauga si bacsisurile. In functie de angajator salarul lunar poate ajunge pana la 2500 de euro.

Nu toate locurile de munca au ca optiune obligatorie studiile superioare sau experienta. Este vorba despre posturile de ospatari sau personalul pentru curatenie. Angajatorii solicita candidatului sa fie absolvent de studii medii, sa cunoasca bine limba engleza si sa aiba varsta da pana la 35 de ani.

In principiu contractele de munca se incheie pe perioade de timp determinate, pentru 6 luni sau chiar 8 luni, avand perioade de vacanta de pana la doua luni intre doua contracte. Vacantele nu sunt salarizate.

Finalizarea angajarii presupune si realizarea unor costuri care difera de la caz la caz si pot fi suportate fie de angajator, fie de candidat. De obicei costurile se refera la testarea profesionala, testarea limbii engleze, consultatia medicala, obtinere vizei, biletul de avion si serviciile de imbarcare. Costurile sunt cuprinse intre 150 si 1100 de euro.

Puteti gasi locuri de munca pe vase de croaziera pe JobsAlert.ro.